Póthaj ápolása

Póthaj ápolásaAhhoz, hogy póthajunk sokáig egészséges és szép maradjon elengedhetetlen az otthoni megfelelő ápolás. A póthaj élettelen hajszálai a saját hajtól eltérően nem képesek az önzsírosodásra, ezért napi szinten szükséges a megfelelő hajápolókat alkalmazni. A hajápoló kiválasztásakor szilikon, protein, növényi olajakat tartalmazó termékeket keressünk. Ennek elhanyagolása a póthaj átlagosnak hordási idejének csökkenéséhez, tönkremeneteléhez vezethet.Hajmosáskor használjunk növényi olajokban, tejproteinben gazdag sampont és balzsamot. Mindenképp hátradöntött fejjel, kifésülő mozdulattal mossuk a hajunkat és a dörzsölő mozdulatokat kerüljük. Törölközővel is csak itassuk le a felesleges vizet, ne dörzsöljük. A póthaj vizes állapotban történő fésülése, kefélése a haj károsodásához vezethet, tilos!
A legjobb megoldás lehet, ha inkább magától hagyjuk megszáradni hajunkat, idő hiányában esetleg langyos levegővel szárítsuk.
A meghosszabbított hajunk fésülése lehetőleg disznósörtés hajkefével történjen, melyet lentről felfelé haladva végezzünk, naponta többször, de felkeléskor és lefekvéskor kötelező szerűen.
Éjszakára hajunkat mindig kössük össze a reggeli kisebb gubancolódások elkerülése érdekében.
Szaunázásnál, szoláriumnál amikor csak lehet használjunk sapkát, valamint a sós tengervízbe ne áztassuk hajunkat. Ezek mind szárítják az amúgyis élettelen póthajat, tivább csökkentve hordási idejüket és kezelhetőségüket.

Reklámok

2 hozzászólás a(z) “Póthaj ápolása” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s