Póthajak hajhosszabbításhoz, póthaj típusok

Az emberi /humán/ haj hosszabbításra-dúsításra a legkíválóbb. Többféle póthaj típus áll rendelkezésünkre, ezért fontos, hogy megbízható helyről vásároljunk, mert egy rossz minőségű humán póthaj “rémálommá” válhat. Az első hajmosás után, kezelhetetlen, gubancos, kusza lesz.
Az emberi haj szerkezete:
A hajszál három rétegből épül fel. A legkülső, az úgynevezett kutikula pikkely- illetve tetőcserépszerűen egymásra boruló elhalt sejtekből áll. A középső réteg, a kéreg teszi ki a hajszál legnagyobb részét, ez a tüszőtől a hajvég felé haladva (növekedve) fokozatosan elszarusodó sejtekből áll, melyeket rugalmas fehérje tölt ki. A kéreg tartalmazza a haj színéért felelős pigmenteket is. A legbelső réteg a velő, egy nagyon keskeny csatorna, amelyben kerek sejtek találhatók. Sok hajtípusra jellemző, hogy egyáltalán nem tartalmaz hajvelőt.
A kutikula számtalan módon megsérülhet. Hőmérsékleti, mechanikai, vegyi ártalmak egyaránt károsíthatják. A sérülés nem csupán a hajvégen következhet be, bár tény, hogy ott a leggyakoribb, hiszen a kutikula a kérget nem mindenhol burkolja be: a haj a legvégén (ott, ahol az olló elvágta) teljes keresztmetszetével érintkezik a külvilággal. Itt tehát már viszonylag kis károsító hatásra „felfeslik” a kutikula – mint ahogy a csomagolófólia is könnyedén lebontható onnan, ahol beszakadt kissé.
Durvább behatásokra azonban a hajszál lefutása során bárhol bekövetkezhet szakadás a kutikulán. Ilyenkor a hajszál a leggyakrabban letörik (és máris a sérült rész válik hajvéggé).

Póthaj típusok

Európai póthaj

Európai póthaj
Európai póthaj

A valódi európai haj a legjobb minőségű, hajhosszabbításra-dúsításra a legkíválóbb póthaj, ezen belül is a szűz orosz haj. Az “orosz”  hajakat nem kimodottan Oroszországból importálják, hanem a szláv csoportok/népek adományozóit is ide sorolhatjuk. Lágy esésű, selymes tapintású “magáért beszélő” hajakról van szó, melyek a natúr színek összeségében megtalálható- szőkétől a sötétbarnáig. Előre feldolgozott (tresszelt, tincsezett), színezett/festett európai haj nincsen, csakis copfos kiszerelésben lehet megvásárolni őket, amelyet természetesen a Vásárló igénye szerint feldolgozzák a hajkereskedők, hajhosszabbítók, parókások. Világszerte a  legdrágább  hajak.
Hazánkban és természetesen más Országokban is több helyen értékesítenek jóval a piaci ár alatt orosz hajakat sötét/fekete színekben. Ezek mind Indiából, Thaiföldről származó nyers copfok.

Indiai /európai minőségű/ hajak

Indiai póthaj
Indiai póthaj

Az indiai hajak szerekezetében, felépítésében hasonló az európai hajakhoz. Színük sötét, szerkezetük enyhén hullámos. Hajhosszabbításra-dúsításra kíváló hajak, de csak amelyeket nyers copfokban értékesítenek és a fodrászunk, hajhosszabbítónk, parókásunk dolgozza fel, illetve festi a kívánt színre kíméletesen. Az előrecsomagolt, vegykezelt indiai hajakra nem érdemes pénzt költeni, mert ezeknek a hajaknak a cutikulájuk már nem sértetlen a kíméletlen savkezelésnek köszönhetően. Az ilyen hajak hordási ideje nagyon rövid élettartamú.

Ázsiai hajak

Ázsiai hajak
Ázsiai hajak

Ide a kínai hajakat sorolhatjuk, melyeket leginkább alkalmi hajhosszabbításra ajánlunk. Tartós hajhosszabbításra szinte alkalmatlan, nemcsak a kíméletlen vegykezelések miatt, hanem a szerkezetük miatt is. Az európai ember hajától teljesen eltérő, kerek a kinai hajak keresztmetszete.

Remy haj

Remy póthaj
Remy póthaj

100% szűz indiai (templomi) hajakból állítják elő, többféle színben, hosszban és textúrában. Kíváló minősége abban rejlik, hogy ammónia, szilikon és más mesterséges származékok helyett, organikus növényi oldatot alkalmaznak a világosításhoz, ezért a kutikula ép és sértetlen marad.Az organikus előkészítési folyamat környezetbarát, kíméletes melynél lassan szüntetik meg a sötét pigmenteket anélkül, hogy a hajat bármilyen károsodás érné. Az ökológiai előkészítési folyamat, mely magában foglalja a remy hajak kíváló minőségét!

Szintetikus/műszál haj:
Ma már egyre több jó minőségű műhaj kapható, melynek teljesen észrevétlen a mű hatása. Különböző színekben, hosszban kapható. Alkalmi hajhosszabbításra javasolt. Előnye a kedvező ára.
Hordási ideje: 1-2 hónap.

Másod osztályú póthajak
Többnyire keleti, fordult szálas, “földről összesöpört” hajak. Ezekre a hajakra nem érdemes pénzt pazarolni, mert gubancolódik és pár nap hordási idő után kezelhetetlenné válik.

Reklámok

10 hozzászólás a(z) “Póthajak hajhosszabbításhoz, póthaj típusok” bejegyzéshez

 1. Sziasztok!!!!

  Orosz hajak!!!
  55cm:21.000.-/10dkg
  60cm:23.000.-/10dkg
  65cm:25.000.-/10dkg
  Európai(szlovák,román) hajak!!!
  40cm:25.000.-
  50cm:27.000.-
  55cm:30.000.-
  60cm:35.000.-
  65cm:40.000.-/10dkg

  Szent István Krt.23. 0630/499-44-3-62

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s