Hajfeldolgozás – tresszelés és tincsezés

Amennyiben eldöntöttük, hogy meg szeretnénk hosszabbítatni-dúsítattni a hajunkat és mindezt anélkül, hogy csalódás érne, a legjobb megoldás ha natúr copfot vásárolunk, legyen az adott haj európai, vagy indiai.
A kereskedések legtöbbje hajfeldolgozást is vállal (tresszelés, kitincsezés). Hajfelvarrás esetén mindenképp a kézi tresszelést javasoljuk, tincses hajhosszabbítás-dúsítás esetén pedig a keratin alapú ragasztót. A feldolgozott hajat pedig a hajhosszabbító/fodrász (ha szükséges) a kívánt színre festi kíméletesen.
Amennyiben a póthajat máshol vásároljuk, mint ahol az előkészítést végzik nem feldkezzünk meg a póthaj veszteségről. Tresszelésnél a copfos póthaj 2-3 cm-el, tincsezésnél 1-2 cm-el rövidebb lesz.

Hajfelfűzés, tresszelés (pl.: hajfelvarráshoz)
Tresszelésnél kézzel történik a hajfelfűzés, amelyet a Vendég fejméretéhez lemért sorokra készítünk. Tresszpad segítségével felfűzzük a póthajat, majd  varrógéppel vékonyan átvarrjuk a póthajjal megegyező színű cérnával. Egy fejre általában 3,4,5 sor szükséges, a saját haj mennyiségétől függően. 10dkg-os copfból 1 méter hajsor jön ki.

Tincsezés (pl.: hőillesztéshez, gyűrűzéshez)
A copfot, kartácsba helyezzük és annak segítségével keratinozzuk fel a hajat, melyhez 100% kristálykeratint alkalmazunk.
Egy 10 dkg-os copfból körülbelül 100-110 tincset kapunk.
Gyantát, waxot kerüljük a saját hajunk érdekében!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s