Póthaj ápolása

Póthaj ápolásaAhhoz, hogy póthajunk sokáig egészséges és szép maradjon elengedhetetlen az otthoni megfelelő ápolás. A póthaj élettelen hajszálai a saját hajtól eltérően nem képesek az önzsírosodásra, ezért napi szinten szükséges a megfelelő hajápolókat alkalmazni. A hajápoló kiválasztásakor szilikon, protein, növényi olajakat tartalmazó termékeket keressünk. Ennek elhanyagolása a póthaj átlagosnak hordási idejének csökkenéséhez, tönkremeneteléhez vezethet.Hajmosáskor használjunk növényi olajokban, tejproteinben gazdag sampont és balzsamot. Mindenképp hátradöntött fejjel, kifésülő mozdulattal mossuk a hajunkat és a dörzsölő mozdulatokat kerüljük. Törölközővel is csak itassuk le a felesleges vizet, ne dörzsöljük. A póthaj vizes állapotban történő fésülése, kefélése a haj károsodásához vezethet, tilos!
A legjobb megoldás lehet, ha inkább magától hagyjuk megszáradni hajunkat, idő hiányában esetleg langyos levegővel szárítsuk.
A meghosszabbított hajunk fésülése lehetőleg disznósörtés hajkefével történjen, melyet lentről felfelé haladva végezzünk, naponta többször, de felkeléskor és lefekvéskor kötelező szerűen.
Éjszakára hajunkat mindig kössük össze a reggeli kisebb gubancolódások elkerülése érdekében.
Szaunázásnál, szoláriumnál amikor csak lehet használjunk sapkát, valamint a sós tengervízbe ne áztassuk hajunkat. Ezek mind szárítják az amúgyis élettelen póthajat, tivább csökkentve hordási idejüket és kezelhetőségüket.

2 hozzászólás a(z) “Póthaj ápolása” bejegyzéshez

  1. Mindennap főleg szőkített póthaj esetén!
    Amilyen gyakran szükséges.
    De van itt egy olyan menü, hogy póthaj ápolás, érdemes végigolvasni!

Hozzászólás